FAQ

Aansluiten bij de Chiro?

Hoe kan ik mijn kind inschrijven in Chiro Ludiek?

Kijk hiervoor op ons tabblad ‘mijn kind inschrijven’

Wanneer mag mijn kind aansluiten?

U kind kan aansluiten bij de Chiro vanaf dat hij volgens zijn leeftijd naar het eerste leerjaar zou gaan.

Komt mijn kind op de wachtlijst terecht?

U kind komt op de wachtlijst terecht als er geen plaats meer zou zijn bij zijn/haar leeftijdsgroep.

Om te weten of er nog plaats is om aan te sluiten stuurt u een mailtje naar groepsleiding@chiroludiek.be met hierin de volgende informatie:

– volledige naam kind

– geboortedatum

– telefoonnummer ouders

Als we deze info hebben kunnen we hem/haar direct op de wachtlijst plaatsen en hoeft er niet te veel over en weer gemaild worden.

Momenteel is er een wachtlijst voor volgende groepen: Sloebers (1ste lj.), Pinkels (2de lj.), Speelclub (3de lj.), Speelkwi (4de lj.), Rakwi (5de en 6de lj.) en Tito (1e en 2de middelbaar)

Hoeveel kost de Chiro?

Om u kind in te schrijven vragen we voor het eerste kind 35 euro en voor de volgende kinderen van hetzelfde gezin 30 euro.

Bij de inschrijving zal er ook een extra bedrag gevraagd worden voor de 4u-tjes. Voor de jongere afdelingen (Sloeber tot Rakwi) is dit €15, voor de oudere afdelingen (Tito tot Aspi) is dit €20.

Het uniform

Is een uniform verplicht?

Een uniform is verplicht vanaf ze bij de speelkwi’s aansluiten (vanaf het 4de leerjaar).

We verwachten dat ze dan altijd een broek/rok van de Chiro aanhebben met daarboven een T-shirt en een trui van de Chiro.

Jassen/sjaals/broekkousen enz. zijn zeker toegestaan en moeten niet van de Chiro zelf zijn.

Waar kan ik een uniform kopen?

Een uniform kopen doe je in de Banier.

Waar koop ik een rode Chirotrui?

Wil je een trui van onze eigen Chiro. Dat kan zeker. Hiervoor hoef je gewoon een mailtje te sturen naar uniformenbank@chiroludiek.be en dan regelen zij de verkoop met jullie verder. U kan ook altijd de leiding voor/na de Chiro aanspreken.

Hebben jullie tweedehands Chiro-kleren?

Op de Chiro hebben wij zelf ook een tweedehands-uniformenbank. Dit zijn tweedehandskleren van oude chiroleden of te kleine kleren van huidige chiroleden die wij doorverkopen aan een goedkopere prijs. Om te weten of wat u zoek aanwezig is, stuurt u ook een mailtje naar uniformenbank@chiroludiek.be of spreekt u de leiding aan voor/na de Chiro.

Chiro-zondag

Moet mijn kind iets meenemen tijdens de Chiro?

Neen je moet niets meenemen tijdens de chiro.

Is mijn kind verzekerd tijdens de chiroactiviteiten?

Alle Chiro’s genieten van een uitgebreide chiroverzekering. Ook als beginnend lid ben je zonder officieel ingeschreven te zijn door de verzekering gedekt.

Wat als er een ongeval gebeurd tijdens de chiro?

Bv. gebroken arm, wondje dat genaaid moet worden…

Indien uw kind zich pijn doet op de Chiro en u gaat ermee naar de dokter kan u bij de leiding terecht voor een medisch getuigenschrift.

Dit dient afgegeven te worden aan de dokter, die dit dan invult.

Achteraf geeft u dit terug af aan de groepsleiding (of mailt het door naar groepsleiding@chiroludiek.be) zodat wij dit kunnen aangeven bij de verzekering.

Moet mijn kind elke keer naar de Chiro komen voor het mee mag op kamp?

U kind moet niet elke chirozondag aanwezig zijn om mee te mogen op kamp, maar we werken wel met een systeem dat ze een bepaald aantal keren moeten komen.

Er wordt van de leden verwacht dat ze voor nieuwjaar 6 keer, tussen nieuwjaar en Pasen 7 keer en na Pasen nog 1 keer naar de Chiro komen.

Indien we zien dat de leden minder komen dat het verwachte aantal, zullen de ouders gecontacteerd worden en zal er gevraagd worden naar een reden.

Dit namelijk omdat we met wachtlijsten zitten voor onze groepen en we elk kind een eerlijke kans willen geven.

Chiro op vrijdag

Wat is Kern?

De kern is een uurtje chiro op de vrijdagavond. Hier doen de leden (enkel tito’s, keti’s en aspi’s) een klein programma met het doel dat de leden zich na een schoolweek eens volledig kunnen uitleven.

Na de kern is er de mogelijkheid om in de lokalen te blijven tot de leiding zelf naar huis gaat. De leiding heeft na de kern leidingskring en is dus niet meer bij de leden (wel in de buurt).

Verhuur

Kan ik de chirolokalen huren?

Wij verhuren onze chirolokalen enkel aan jeugdbewegingen waarvan de leden van de groep die wil komen jonger zijn dan 14 jaar.

Voor verdere infomatie kijk op de pagina “verhuur”.

Kan ik materiaal huren van de Chiro?

Het te verhuren materiaal kan u vinden via de pagina “materiaalverhuur”.

Daar vindt u ook de verder informatie om materiaal te huren.